|
|
Lån  


 
Når legetøjet er af plast
Plastlegetøj kan indeholde og afsmitte problematiske kemikalier. Men det er muligt at tage hensyn til miljø og sundhed, når du køber plastlegetøj

Du kan tage hensyn til miljø og sundhed ved at:

1) Fravælge legetøj der lugter kraftigt af kemikalier eller parfume.

2) vælge hård frem for blød plast. Blød plast afgiver flere stoffer.

3) Vælg legetøj uden PVC-plast. PVC-plast kan være et miljøproblem, når det smides ud. Derudover kan legetøj af blød PVC til børn over tre år, indeholde ftalater. EVA-plast, polyethylen (PE) og polypropylen (PP) er gode alternativer til PVC.

4) købe legetøj af træ, stof og garn i stedet for plast.

5) lufte og vaske legetøjet inden brug.

6) Sørg for at aflevere kasseret legetøj af PVC på genbrugsstationen.

Plast kan indeholde forskellige tilsætningsstoffer. Især har der været fokus på ftalater, som bruges til at gøre plasten blød. De er enten bevist hormonforstyrrende eller mistænkt for at være det. Ftalater bliver brugt til at blødgøre plast. Blød plast er dog ofte blødgjort med andre stoffer end ftalater.

Til børn fra tre til 14 år er seks udvalgte ftalater forbudte, hvis legetøjet kan kommes i munden. Kan legetøjet derimod ikke kommes i munden, er der kun forbud mod tre af ftalaterne. Som tommelfingerregel er definitionen på legetøj, som ikke kan komme i munden, at det er over fem centimeter på alle led.

Legetøj til børn under tre år (36 måneder), som kan kommes i munden, må ikke indeholde ftalater overhovedet. Dog gælder totalforbudet kun i Danmark. Så hvis du køber legetøj til et lille barn i udlandet, er der risiko for, at varen indeholder ftalater. EU har nemlig de samme ftalat-regler for 0-årige som 14-årige.

Legetøj til børn under tre år, som ikke kan kommes i munden, må principielt godt indeholde de ftalater. Men der findes stort set ikke noget legetøj til denne aldersgruppe, som ikke kan kommes i munden. Et eksempel er dog bolde, der er pustet op, når man køber dem.

Kategorier på sider:

Duplo Rangler Legetppe Tr&lig;legetøj Hoppedyr Babyudstyr diverse Dåbsgave Børnev&lig;relset Aktivitetstpper Barnestole Gode rd om babylegetj Nr legetjet er af plast Nr legetjet skal smides ud Hello Kitty Fisher Price diverse Det siger loven Babylegetj diverse Babymad Babyudstyr Legetøj Babytøj Bamser Gaveideer til baby Teddybjrn BRIO Rangle diverse Babytøj Lego diverse Babylegetj Gyngehest diverse Gyngehest Barselsgaver Babyting LEGO Legetj og batterier


 Du er her: Babylegetøj - Netannoncer Babylegetøj -  
 
 
Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.